DES 1 wint van Albatros, complete off-day voor DES 2

Na de wedstrijden tegen Merwede/Multiplaat, waar DES 2 wist te winnen en DES 1 tot de slotfase aanspraak maakte op de zege, trok de selectie afgelopen weekend naar Zwijndrecht voor het treffen met Albatros. DES 2 verdedigde daar de tweede plaats, terwijl DES 1 het gat met de onderkant weer wat kon laten groeien en in het spoor van koploper Fortis kon blijven.

DES 2 beet zoals gebruikelijk het spits af, en deed dat allerminst overtuigend. Vanaf minuut één zat Albatros beter in de wedstrijd, de thuisploeg was feller in de duels en strafte het slordige verdedigen van DES 2 keer op keer af. Ook een time-out kon daar geen verandering in brengen. Bij rust was de achterstand nog te overbruggen (11-8), maar er ging vandaag simpelweg teveel niet goed om écht aanspraak te maken op de zege. DES kwam nog wel terug tot 12-11, maar moest Albatros daarna toch weer laten gaan. In de slotfase stokte de doelpuntenproductie van DES 2 al helemaal, waardoor Albatros uiteindelijk met een 23-15 overwinning van het veld af stapte. Volgende week tegen Rust Roest kan DES 2 deze zeperd weer goedmaken, en daar zullen zij ook op gebrand zijn.

Daarna was het de beurt aan DES 1. Tot 3-3 gingen DES en Albatros gelijk op, maar daarna gaf de ploeg van Richard gas. Van 3-3 ging het naar 3-7, en vluchtte Albatros naar de time-out. Dat leek even resultaat te hebben (4-7), maar DES antwoordde prompt met twee goals op rij (4-9). Daarna volgde echter een fase waarin DES even iets minder scherp was, en Albatros beter in de wedstrijd kon komen. De thuisploeg scoorde driemaal op rij, en bleef zodoende bij DES in het spoor. Bij rust was het 10-12, en toen Albatros meteen na rust tweemaal scoorde én DES door de schotklok ging leek het momentum bij de thuisploeg te liggen. DES herpakte zich echter met de 12-13, en na de 13-13 van Albatros liep DES wederom uit (13-17). Op 15-18  was het wel een gelopen koers, zeker toen DES doordrukte naar 15-23 met nog zo’n zeven minuten te gaan. Uiteindelijk werd er bij 17-24 afgefloten, een solide overwinning voor DES 1 wat zich zodoende bovenin handhaaft.

Komend weekend trekt de selectie naar Eindhoven, waar tegen Rust Roest gespeeld wordt. Thuis won DES 1 met 21-20, DES 2 versloeg Rust Roest 2 toen met 22-20. De wedstrijd is via de Twitter-URL https://twitter.com/DesLivescore te volgen.

15:00 Rust Roest 1 – DES 1
13:35 Rust Roest 2 – DES 2

Locatie: Strijphal. Rijstenweg 7, 5652 CG Eindhoven