DES 1 verliest van KOAG, DES 2 herstelt zich van vorige week

De laatste tegenstander waar DES nog tegen moest spelen om de heenronde compleet te maken, was KOAG. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel draait bij zowel DES 1 als DES 2 bovenin mee, maar beide ploegen achtten zichzelf zeker niet kansloos. DES 1 had op het veld ook al tegen KOAG gespeeld, en was in die wedstrijd absoluut niet kansloos.

DES 1 straalde dat meteen uit, door binnen een minuut 2-0 voor te komen. KOAG moest steeds in de achtervolging, en toen ze die achterstand na tien minuten gerepareerd hadden (5-5), bleef DES op voorsprong komen. In plaats van dat het gat twee werd, kon KOAG echter steeds gelijkmaken en op 8-9 was de eerste voorsprong voor de gasten een feit. Door een vrije bal kwam DES op 9-9, maar KOAG zette met nog acht minuten in de eerste helft aan en nam een 9-11 voorsprong, waar DES voor de pauze nog een doelpuntje van af kon snoepen; 10-11.

In de tweede helft weinig goals. DES maakte vrijwel meteen 11-11, maar zag KOAG binnen vijf minuten weglopen naar 11-14. Na de 12-14 van DES duurde het 11(!) minuten voor een van beide ploegen de korf had gevonden, en helaas voor de thuisploeg was het KOAG wat de marge weer naar drie tilde. Nog elf minuten te spelen, dit was het moment waarop de wedstrijd beslist zou gaan worden. DES kwam op 13-15, maar een strafworp voor KOAG betekende meteen weer 13-16, waarna de 13-17 achteraf de genadeklap bleek. In de resterende negen minuten scoorde DES nog één keer, de 14-17, maar echt aanhaken zat er niet meer in. Een nare manier om te verliezen, want in de eerste helft kon DES prima mee met deze kampioenskandidaat.

Aansluitend speelde DES 2 een gelijkopgaande eerste helft tegen KOAG 2. De gasten kwamen op voorsprong, maar meteen daarna werd het 2-1 en de gelijkmaker werd door DES beantwoord met twee goals (4-2). KOAG knokte zich echter binnen vijf minuten terug naar 4-4, en had bij 5-6 weer een voorsprong te pakken die werd uitgebouwd naar 6-9. In de laatste vijftien minuten van de eerste helft scoorden de gasten echter nog maar één goal, waardoor DES de kleedkamer in ging met een 12-10 voorsprong. Meteen na rust had DES haar eerste voorsprong van drie te pakken (14-11), gevolgd door twee snelle goals van KOAG. Daarna gooide DES de wedstrijd in het slot. Verdedigend stond het goed bij de ploeg van Brian, KOAG kwam vrijwel alleen maar tot eenschotsaanvallen waardoor DES van 16-13 kon uitlopen naar 19-13. In de resterende tien minuten vielen beide teams wat stil, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Zodoende kan DES 2 zich halverwege de competitie trots de gedeelde nummer twee van de poule noemen, achter het ongenaakbare BEP 2. Het gat met de degradatiezone is echter maar vier punten, dus DES 2 zal nog wat punten nodig hebben om het seizoen comfortabel uit te gaan spelen. Voor DES 1 is de situatie wat meer penibel; door de winst van directe concurrent MIA op hekkensluiter Telstar lijkt het erop dat DES en MIA gaan uitvechten wie zevende wordt en een beslissingswedstrijd moet gaan spelen. Voor DES 1 is het dus van groot belang dat er volgende week in Hoevelaken gewonnen wordt! De kwibus die daar naartoe gaat is al vol, maar voel je niet bezwaard om met eigen vervoer die kant op te komen.

19.35: Telstar/dé Register Makelaar 1 – DES 1
21.10: Telstar/dé Register Makelaar 2 – DES 2

Locatie: De Slag. Zuiderinslag 4, 3871 MR, Hoevelaken