DES 1 onderuit in spektakelstuk, winst voor DES 2

De tweede speelronde van 2020 was wederom in de eigen Hoornbloem, waar het Sliedrechtse Merwede/Multiplaat werd ontvangen. De rood-witten uit Sliedrecht kent DES nog van twee seizoenen geleden, en van tevoren wist men één ding zeker; het zou een pittige middag gaan worden.

DES 2 beet het spits af tegen Merwede 2, een ploeg die voorafgaand evenveel punten had als DES 2. Winst zou betekenen dat die ploeg in het spoor van Fortis zou blijven. DES nam meteen het initiatief, met Merwede wat steeds aangehaakt bleef (3-2, 4-3 en halverwege de eerste helft 6-5). Vlak voor rust kwam DES voor het eerst twee goals los (8-6), maar bij rust had Merwede het gat weer verkleind naar één; 9-8.
De tweede helft begon flitsend, met twee goals binnen twee minuten (10-9). DES kwam echter verdedigend steeds beter in haar spel, en aanvallend bleef de ploeg volwassen spelen. Na tien minuten in de tweede helft was het 13-11, en dat wist DES via 15-12 uit te bouwen naar een 20-16 overwinning. Dat betekent dat DES 2 nu alleen op de tweede plaats staat, één punt achter Fortis en twee punten voor op Merwede, KOAG en de tegenstander van volgende week, Albatros.

Daarna was het de beurt aan DES 1 tegen Merwede 1. Een gelijkopgaand begin, waarbij het via 1-0  en 1-2 naar 3-2 en 3-4 ging. Bij 4-4 nam DES een time-out, en na de 4-5 en 5-6 nam DES de touwtjes in handen. De 5-6 achterstand werd omgebouwd naar een 8-6 voorsprong, en toen Merwede van 9-7 op 9-8 kwam namen zij een time-out. Het initiatief bleef tot 11-11 bij DES, maar daarna pakte Merwede door. Bij 14-16 hadden zij hun eerste gat van twee goals te pakken, maar een buzzerbeater zorgde voor een 15-16 ruststand.

De eerste goal na rust was voor Merwede, maar DES gaf zich niet gewonnen en nam weer de leiding (18-17). Tot 22-22 was het steeds DES wat op voorsprong kwam en Merwede wat gelijkmaakte, maar na de 23-22 van DES werd het gat voor het eerst sinds de eerste helft weer twee; 24-22. Nu was het Merwede wat weer aanzette, en nadat DES op 24-23 een strafworp miste kwam Merwede op 24-25. Met nog zo’n drie minuten te gaan zou dit het moment zijn waarop de wedstrijd beslist ging worden. DES hield haar koppie erbij, kwam op 25-25, maar Merwede bleek net een stukje volwassener.  Van afstand en via een vrije bal kwamen zij op 25-27, en een slimmigheidje onder de paal besliste de wedstrijd. DES bracht het verschil nog wel terug naar twee, maar de overwinning van Merwede kwam niet meer in het geding.

De druiven waren zuur voor DES 1, maar desondanks kan de ploeg (en de selectie als geheel) terugkijken met een tevreden gevoel. Beide ploegen hebben goed gespeeld en zich uitstekend gepresenteerd aan het publiek, helaas viel het kwartje voor DES 1 nu net de verkeerde kant op. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen als de selectie naar Zwijndrecht trekt voor het treffen met Albatros. Alle steun is welkom!

Voor foto’s van afgelopen weekend, klik hier (DES 1) of hier (DES 2). Credits: Bernadette Struijk, fotografe Merwede.

Locatie: Develsteinhal. Develsingel 7A, 3333 LD Zwijndrecht