DES 1 moet Sporting Trigon na rust laten gaan, DES 2 verliest tweede wedstrijd op rij

Met acht wedstrijden achter de rug was voor zowel DES 1 als DES 2 de situatie duidelijk; de resterende zes wedstrijden, te beginnen met die tegen Sporting Trigon, zijn allemaal van cruciaal belang voor zowel het 1e als het 2e om te handhaven.

In een volle Hoornbloem maakten DES 1 en Sporting Trigon er een waar doelpuntenfestijn van. Na vier minuten was het al 3-3, waarna de gasten binnen een minuut op 3-5 kwamen en DES die voorsprong even snel ongedaan wist te maken. Wederom scoorde Sporting Trigon tweemaal op rij (5-7), maar vervolgens viel de Leidse machine vijf minuten stil en daar profiteerde DES dankbaar van door halverwege de eerste helft op 9-7 te komen. Over en weer scorend vervolgden beide teams de eerste helft, om uiteindelijk met een 16-17 ruststand de kleedkamers op te zoeken.

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang, maar de eerste treffer na rust was voor DES en tot 19-19 bleef de thuisploeg aangehaakt. Toen de thuisploeg vervolgens vier minuten droog bleef staan, beslisten de gasten het duel. Van 19-19 ging het naar 19-22, en de 20-22 werd gevolgd door twee treffers op rij van Sporting Trigon. Via 21-26, 22-29 en 23-31 floot scheidsrechter Kuif (die liefst 12 strafworpen gaf waarvan vijf aan DES) uiteindelijk af bij 26-35.

Daarna trad DES 2 aan tegen de reserves van Sporting Trigon. DES kwam meteen op 4-0, maar viel op 8-4 helemaal stil en zag de ploeg uit Leiden daar dankbaar gebruik van maken; bij rust was het 8-11 en was het duidelijk dat DES een tandje bij moest schakelen. Dat lukte echter niet, sterker nog; Sporting Trigon kon verder en verder uitlopen. Het verschil werd zes en op een gegeven moment zelfs acht, maar kleiner dan vier kreeg DES 2 de marge niet meer. Uiteindelijk werd er met 17-21 verloren.

Voor DES 1 biedt deze wedstrijd absoluut perspectief, wetende dat volgende week een andere titelkandidaat wacht en de wedstrijd daarna het cruciale treffen met MIA op het programma staat. Door de nederlaag van DES 2 wordt het in die poule alleen maar spannender; de onderste zes(!) ploegen staan binnen twee punten. Volgende week wacht voor DES 2 de koploper, BEP 2. Zij hebben nog geen punt verspeeld, dus een erg pittige uitdaging.

Echter kan de steun van het publiek een hoop doen, zo zagen we ook afgelopen zaterdag. Zijn jullie er allemaal weer bij dit weekend?