DES 1 koploper na winst op Fortis

Wetende dat Fortis 1 vier punten uit de eerste twee duels had gehaald en DES 1 op drie stond, kon dit met recht de kraker van speelronde drie genoemd worden. Dat bleek ook in de praktijk, want DES en Fortis maakten er een bloedstollend gevecht van.

Eerst mochten de reserves aantreden. Fortis 2 was vooraf ingeschat als titelkandidaat, en DES 2 bleek inderdaad een goede ploeg tegenover zich te hebben. De ploeg van Erwin en Nikki kon echter prima weerstand bieden tegen het Zeeuwse geweld, en had op 11-8 zelfs even een gat van drie. Doordat de thuisploeg in de tweede helft nog strakker verdedigde en de slordigheden eruit haalde, leek er in de slotfase nog een overwinning in te zitten, maar het bleef uiteindelijk bij 18-18. Vooraf een uitslag waar men voor getekend had, maar achteraf overheerste bij beide ploegen het gevoel dat er meer in had gezeten. Zodoende blijft DES in de middenmoot, in een poule waar de onderlinge verschillen klein lijken.

Daarna mocht DES 1 aan de bak tegen koploper Fortis 1, in een bomvolle Hoornbloem. DES nam meteen de touwtjes in handen door steeds een voorsprong te pakken (1-0, 2-1, 3-2), en nadat Fortis bij 3-3 een time-out nam kwam de thuisploeg voor het eerst twee goals los (5-3). Na een erg lange doelpuntloze periode werd dit echter ongedaan gemaakt door Fortis, wat in kort tijdsbestek driemaal scoorde en DES de time-out in dwong. In de laatste paar minuten voor rust richtte de ploeg van Richard zich op door de 5-6 achterstand om te draaien in een 7-6 voorsprong, ook meteen de ruststand.

In de tweede helft kwam Fortis goed uit de kleedkamer, de Zeeuwen schoten met scherp en kwamen vrijwel meteen op 7-9. DES kwam terug tot 9-9, met een time-out tot gevolg, maar Fortis was inmiddels dominanter. De geel-zwarten liepen uit naar 9-11 en stonden bij 10-13 en 11-14 zelfs drie goals voor. In de laatste tien minuten stond de Delftse defensie echter als een huis. Langzaam maar zeker kroop DES dichterbij, om na de 14-14 zelfs op 15-14 en 16-14 te komen. Met nog zo’n twee minuten te gaan werd het 16-15, en kreeg Fortis nog een aantal kansen op de 16-16. DES hield echter stand, en sleepte de twee punten uit het vuur.

Zodoende is DES 1 na drie wedstrijden de ongeslagen koploper. Volgende week trekt de selectie naar Alblasserdam voor het treffen met Kinderdijk 1 en Kinderdijk 2, ongetwijfeld worden dat ook weer pittige duels. Jullie steun is wederom meer dan welkom!