DES 1 hard onderuit tegen Velocitas, DES 2 toont karakter

Het eerste speelweekend van 2019 kreeg DES in de eigen Hoornbloem – tevens de balsponsor van de avond – het Leiderdorpse Velocitas op bezoek. Voor zowel DES 1 als DES 2 een tegenstander waartegen men dacht op z’n minst gelijkwaardig te zijn, en waarbij beide ploegen dus voor de winst gingen.

Dat DES 1 voor de winst ging, was alleen in de eerste vijftien minuten enigszins terug te zien. Een 0-3 achterstand werd goedgemaakt (3-3), en nadat Velocitas via 3-5 op 5-7 kwam counterde DES naar 7-7. Daarna viel de ploeg van Richard van Weert echter volledig stil. Velocitas kon naar hartenlust de bal naar binnen pompen en haar spelletje spelen. Bij rust was het 8-11 en meteen na rust gooiden de gasten de wedstrijd in het slot door zeven goals op rij te maken. Die marge wist DES in het restant van de tweede helft niet meer te verkleinen, scheidsrechter Van Roon floot uiteindelijk af bij een stand van 13-23. Zoals verwacht verloor MIA van Sporting Trigon, terwijl Antilopen redelijk overtuigend met Telstar afrekende. Zodoende valt DES nu wat weg in de stand, maar dat kan na komend weekend weer helemaal anders zijn.

DES 2 begon goed tegen Velocitas, en had na vijf minuten al een 3-0 voorsprong te pakken. De gasten uit Leiderdorp konden die achterstand echter even zo snel weer ongedaan maken, en namen het initiatief met de 3-4. De gelijkmaker van DES werd steeds beantwoord door Velocitas, en op 5-6 konden zij doordrukken naar een 5-8 voorsprong. Met een achterstand van drie goals en een 6-9 stand ging DES 2 de kleedkamers in.

De tweede helft liet een mentaal sterk DES 2 zien. Waar het in eerdere wedstrijden wel een gehaast werd en anders ging spelen, bleef de ploeg van Brian nu geconcentreerd haar ding doen. In de eerste tien minuten na rust kwam DES door een 5-1 run op een 11-10 voorsprong, en die gaf het 2e niet meer uit handen. Velocitas kwam nog één keer langszij op 12-12, maar via 14-12 werd het 16-13 en 18-14. In de slotminuten kon Velocitas de marge nog iets verkleinen, maar kwam de zege voor DES niet meer in gevaar.

Komend weekend trekken DES 1 en DES 2 naar Leusden voor het duel  met Antilopen/Lancyr Deelen. DES 2 heeft een gat van vier punten met Antilopen en kan de (gedeelde) hekkensluiter op zes punten achterstand zetten, terwijl DES 1 bij winst normaal gesproken uitloopt op nummer zeven MIA. Bovendien sluit de ploeg van Richard dan weer aan bij de middenmoot. Jullie steun is dus zeer welkom, en ook hard nodig!