DES 1 en DES 2 rekenen af met concurrent Vitesse

Na de thuisoverwinning van DES 1 en de zure nederlaag van DES 2 van vorige week, trok de selectie ditmaal richting Barendrecht om het op te nemen tegen Vitesse. In de poule van DES 1 is Vitesse samen met Spirit en DES titelfavoriet, bij DES 2 is Vitesse een directe concurrent in de middenmoot. Kortom, er stond een hoop op het spel in Barendrecht.

Met een klein zuchtje wind over het veld en een beetje motregen wat de gehele wedstrijd niet meer zou ophouden, kende DES 2 een uitstekende openingsfase waarin het Vitesse volledig afblufte, en 1-5 voor kwam. Die manier van spelen kon het team van Erwin echter niet vasthouden, terwijl Vitesse geduldig haar eigen spel bleef spelen. En dat betaalde zich uit. Bij 6-6 was de thuisploeg weer op gelijke hoogte gekomen, en meteen gingen zij er overheen en namen een 8-6 voorsprong. DES kwam weer gelijk (8-8) maar Vitesse bleef met gevarieerd spel aan de goede kant van de score en kwam weer twee goals voor. DES zette er daar één tegenover, zodoende werd er bij 10-9 gerust.

Ook nu begon DES weer furieus. Binnen een paar minuten was de 10-9 achterstand omgedraaid in een 10-13 voorsprong, en het 2e kon nog verder uitlopen; met 11-16 op de klok en niet heel lang meer te spelen leek het een zakelijke overwinning te worden. In de slotfase werd Vitesse echter loepzuiver, terwijl bij DES de ballen niet meer vielen. Zo’n zes minuten voor tijd was het 13-17, maar uit de twee daaropvolgende aanvallen maakte Vitesse het opeens spannend. Toen het vervolgens 16-17 werd met nog twee minuten te gaan, zat iedereen inmiddels op het puntje van hun stoel toen Vitesse weer aan een aanval begon. DES kon de bal in de verdediging onderscheppen, kreeg nog een grote kans maar hield vervolgens haar hart vast toen Vitesse nogmaals mocht aanvallen. Daar slaagde de thuisploeg gelukkig niet in, waarna DES een lange aanval speelde en er vervolgens afgefloten werd. Een moeizame overwinning, die niet zo moeizaam had hoeven zijn, maar wederom betaalt de strijdlust van DES 2 zich uit.

Daarna was het de beurt aan Vitesse 1 en DES 1. Zoals gezegd is nu al gebleken dat deze twee teams samen met Spirit gaan vechten om de titel. Vorige week verloor Vitesse van Spirit (de tegenstander van DES 1 volgende week, red.), dus voor DES 1 was dit een mooie graadmeter. DES kwam 1-0 achter, maar daarna had de ploeg van Richard steeds de touwtjes in handen zonder dat het echt kon weglopen van Vitesse. De Barendrechters namen op 6-5 zelfs even de leiding, maar DES draaide de stand snel weer om en kwam vlak voor rust zelfs voor het eerst twee goals los (8-10). Luttele seconden voor het rustsignaal scoorde Vitesse nog, waardoor ook hier de ruststand 9-10 was, alleen nu in het voordeel van DES.

Direct na rust voerde DES de verdedigende druk op, en daarmee besliste het  de wedstrijd. Vitesse scoorde pas na 11 minuten haar eerste goal in de tweede helft, de 10-14. DES antwoordde met twee goals, en omdat Vitesse in de laatste tien minuten nog maar twee keer scoorde kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Ook omdat de rood-witte aanvalsmachine inmiddels op volle toeren draaide, en Vitesse simpelweg niet wist hoe zij die moesten ontregelen. Via 10-16 werd het 12-19, en na de 13-19 werd het 13-23. De laatste treffer van de wedstrijd was voor Vitesse, wat zodoende met 14-23 het onderspit delfte.

DES 1 kan vol goede moed uitkijken naar het duel tegen Spirit volgende week.Winst betekent dat Spirit en DES samen de ranglijst aanvoeren. Ondertussen is DES 2 de nummer drie van de ranglijst, achter de ongenaakbare koplopers KCC en TOP. Bij winst op Avanti volgende week kan DES goede zaken en een gaatje slaan. Alle support is dus weer welkom!