• 015-2140317

Rookvrije generatie

Rookvrije generatie

Sportpark Biesland is vanaf 31 maart rookvrij langs de lijn

De besturen van de drie sportverenigingen op sportpark Biesland hebben met elkaar gesproken over een rookvrij sportpark. De reden hiervan is dat sporten gezond is, en (mee)roken juist niet. Roken en sport passen eigenlijk niet bij elkaar.

De volgende generatie rookvrij…… dat zou voor onze dus ook uw kinderen prachtig zijn. Laten wij kinderen het goede voorbeeld geven en help daarbij om de stap naar een rookvrij sportterrein te zetten. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Daarnaast bieden de sportverenigingen iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Hieraan willen de besturen, vast samen met alle leden en bezoekers, een bijdrage leveren.
Het sportpark is vanaf 25 augustus rookvrij! Iedereen is en blijft welkom op onze verenigingen, ook rokers! Voor hen wordt er bij elke vereniging een speciale rookplek ingericht waar roken nog wel is toegestaan. Bij DES wordt er voor 25 augustus een rookplek ingericht aan de achterzijde van het clubhuis.

Hoe zetten wij gezamenlijk de eerste stap? Vanaf 31 maart willen wij de afspraak met rokers maken dat het sportpark langs de lijn tijdens trainingen en wedstrijden rookvrij is. Hierbuiten is roken nog wel toegestaan op het sportpark.

Vanaf 25 augustus, als de speciale rookplekken bij de verenigingen zijn ingericht, zal roken te alle tijden alleen toegestaan zijn op deze speciale rookplekken.

Als je nog vragen hebt, stel deze dan aan een van de bestuursleden van de vereniging.

Dank alvast voor de medewerking!