Wedstrijdverslag DES 1

Nadat DES2 op vrijdagavond nipt de punten in Amsterdam had laten liggen moest DES1 zaterdagmiddag tegen de aanvoerder van de staart ploegen, Vriendenschaar uit Bodegraven.

In een zon overgoten wedstrijd starte DES voortvarend, 0-2. Vriendeschaar wist bij te blijven tot 2-3 waarna DES voor het eerst aanzette, 2-6 na 12 minuten. De rest van de eerste helft ging weer gelijk op en word afgesloten met een 7-10 voorsprong.

De tweede helft begint aarzelend. Beide ploegen scoren maar bij 9-13 geeft DES weer gas. Met vier doelpunten op rij word de wedstrijd in het slot gegooid, 9-17 om even later op 10-19 aan telanden.

De coach besluit de reserves die elke week weer op de bank zitten speelminuten te gunnen en wisselt op vijf plaatsen. Vriendenschaar heeft het nu een stuk makkelijker om onder de druk uit tespelen en begint ook te scoren, 13-19 oplopend naar 14-21. In de slot minuten mag Vriendenschaar nog dichterbij komen maar komt de overwinning niet meer in gevaar. Met 19-22 sluiten we de wedstrijd af.

Volgende week wacht een thuis wedstrijd tegen Erasmus.