DES D2 – Fortuna D5

Na een paar korfbal-arme weken (je kent dat wel Paasvakantie en zo) had de bond gedacht: kinderen en ouders zullen er wel veel zin in hebben dus laten we de lokale derby tussen onze D2 en de D5 van Fortuna maar vroeg beginnen. Waarschijnlijk kan niemand wachten moet de bond gedacht hebben ;-).

Negen uur dus de start op zaterdag 11 mei. We werden positief verrast bij het opstaan: het zonnetje scheen, het was strak blauw en er was geen wind. De DES vlag hing zielloos tegen de stok aan.

Maar het was en bleef vroeg. Zo vroeg dat de scheids verstek moest laten gaan. gelukkig was Wouter bereid zijn scheidskwaliteiten te laten zien. Wouter bedankt!

Onder zijn leiding begon DES furieus. Weliswaar was het windstil, maar de aanvalsmolen draaide top rond. Fortuna werd tureluurs en binnen een minuut werd het soepele aanvalsspel beloond met de 1-0. DES ging door en had meermaals pech met een op de korfrand tollende bal. Vervolgens heeft u verslaggever Boaz van Fortuna gescout. Bijna vanaf de middellijn scoorde hij de schitterende gelijkmaker. Misschien niet verdiend, maar als ze zo mooi zijn, past alleen applaus. En dat kwam er ook. De ouders van Fortuna kunnen op zijn minst betrokken worden genoemd.

De D2 liet zich niet op zijn kop zitten en ging door met aanvallen, scoorde 2-1 en een doelpunt van Fortuna werd terecht afgekeurd want deze was verdedigd. Maar aan de protesten van een deel van het publiek merkte je wel de lokale druk. Desalniettemin werd het in het tweede kwart 2-2 en dat was ook de ruststand.

Ik weet niet wat de coaches van Fortuna in de rust hun kinderen te drinken hebben gegeven en de peptalk was effectief. Zo werd het snel 2-4.

De kopjes bij DES gingen naar beneden en het zag er niet hoopvol uit. Mats stond als aanvoerder op en scoorde de aansluitingstreffer. En DES ging weer draaien. Desalniettemin werd het 3-5 maar onze goals konden niet op zich laten wachten. Jens scoorde de 4-5 en zou dit een bizar slot worden?
Ja dat werd het. Lotte (die zelf meerdere keren de korf geraakt had maar door pech net niet scoorde) had een mooie schijnbeweging en speelde Elles aan. Zij scoorde meer dan beheerst de 5-5. Een knap doelpunt.

De wedstrijd golfde op en neer en Vera en Isabella blonken uit door fantastisch te verdedigen en meermaals de ballen af te pakken. Met nog twee minuten op de klok een schitterende actie van Jorrit die van behoorlijke afstand op de korf schoot en …..de bal draaide voor mijn gevoel wel tien seconden op de rand voordat deze er toch net aan de verkeerde kant afviel. Een gelijkspel was ook eigenlijk wel verdiend.
Maar het werd toch een wedstrijd vergelijkbaar met Ajax tegen Tottenham. In de laatste seconden scoorde Fortuna de winnende 5-6. Dat mocht de pret niet drukken en onder luid applaus verlieten onze D2-ers teleurgesteld maar terecht ook trots het veld. Een heerlijke wedstrijd!